Munkatársaink

Dr. Szigeti Gábor

Rendelő vezető állatorvos

tel: +36/70-429-07-63

2000-ben végeztem a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán. 2006-ig hatósági állatorvos voltam Sándorfalván. Végzésem óta vegyes praxisban dolgoztam, azonban a haszonállatok számának csökkenésével munkám egyre nagyobb hányadát teszi ki a kisállatorvoslás. A szakmai továbbképzéseken, tanulmányutakon rendszeresen részt veszek, 2012-ben csontsebészeti kurzusokat végeztem el, hogy szakmán minél több területén végezhessem magasabb színvonalon munkámat. 2008-óta nős vagyok, 2 gyermek boldog apukája.

Dr. Szigeti Gábor

Dr. Dudás Dominika

Állatorvos

tel: +36/70-429-07-64

Gyermekkorom óta tudtam, hogy gyógyítással fogok foglalkozni, az állatok szeretete kiskorom óta elkísér. Kezdetben, anyukám nyomán fogorvos szerettem volna lenni, kamaszkoromban kezdtem el vonzódni az állatgyógyászat iránt. Gyakornokként az Egyetem egzotikus klinikáján, budapesti és szegedi rendelőkben tanultam, segítettem.

Állatorvos-doktori diplomámat 2019 februárjában vettem át, március óta ebben a rendelőben dolgozom. A kisállatgyógyászaton belül a belgyógyászat, a fogászat és az egzotikus kisemlősök gyógyítása tartozik a szenvedélyeim közé. A jövőben, amint lehetséges, egzotikus szakállatorvosi diplomát szeretnék szerezni.

Az állatorvosi hivatás mellett szeretek időt tölteni a családommal, állataimmal, olvasni és utazni.

Dr. Dudás Dominika

Dr. Kovács Péter

Állatorvos

tel: +36/70-885-88-98

2013-ban végeztem a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán. Ebben a praxisban több, mint két éve dolgozom. Az állatok világa és az élővilág már gyerekkorom óta érdekelt, ezért ideális választás volt számomra az állatorvosi hivatás. Szabadidőmben szeretek kirándulni és túrázni, kedvenc hobbim a természetfotózás.

Dr. Kovács Péter

Dr. Pintér Zita

Állatorvos

Mint még sokan, én is az állatok iránt érzett szeretetem miatt választottam az állatorvosi szakmát. Szüleim elmondása szerint, már 6 évesen megfogalmazódott bennem a gondolat. A z egyetem alatt elvégzendő külsős gyakorlatok nagy részét ebben a rendelőben töltöttem el, valamint nyáron 1-2 hetet bejártam tanulni és segíteni. Így 2021-ben, a diploma megszerzésekor, egy megszokott környezetbe és csapatba csöppenhettem bele, mint már állatorvos.

A gazdik leginkább az ambuláns rendelés alatt találkozhatnak velem. Főleg kutyák és macskák gyógyításával foglalkozom, de a kisemlősök kezelésében is részt veszek.

Szabadidőmben szeretek olvasni, filmezni és számítógépes játékokkal kikapcsolódni.

Dr. Pintér Zita

Dr. Varga Andrea

Állatorvos

tel: +36/70-432-44-55

Elevenen él bennem óvodás korból a délutáni séták emléke, amikor nagypapámmal körbejártuk a környéket és beköszöntünk minden kutyusnak, akiket mind-mind név szerint ismertem. A nyári dolgos napok a kertben, ahol nagypapám nyulait is etettük, gondoztuk. Édesapám elsős koromban tért haza első kutyusunkkal a kezében, Tücsivel, a mudival. Jelentős és élménydús benyomást gyakoroltak rám mindezek, így hamar eldőlt számomra, hogy állatorvos szeretnék lenni. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel lehetőségem volt külföldi praxisokban, többek között Japánban egy tejelő holstein fríz farmon, valamint egy tokiói kisállatklinikán szakmai gyakorlati időt töltenem, melyek nem csak életre szóló élményt jelentettek, de sikerült olyan szakmai fogásokat kipróbálnom és emberi példákat látnom, amiket remélem kamatoztatni tudok itthon a munkám során.

Egyetemi tanulmányaim idején igyekeztem minél több időt tölteni a kar klinikáin, hogy jobban megismerjem szakmánk kihívásokkal teli gyakorlati oldalát is. A belgyógyászaton különösen sok allergiás, bőr-és fülproblémával, valamint gyomor-és bélrendszeri problémában szenvedő állattal találkoztam. Szerettem volna olyan területen fejlődni, ahol szaktudásommal minél több családi kedvencen segíthetek, így végül e szakirányokra koncentráltam továbbképzéseim során. Szakdolgozatomat bőrgyógyászati témakörben írtam, az egyetem elvégzése óta is folyamatosan részt veszek bőrgyógyászati és gasztroenterológiai továbbképzéseken, ezen felül aktív tagja vagyok a Magyar Állatorvos Bőrgyógyászok Egyesületének is.

Dr. Varga Andrea

Dr. Kovalik Róbert

Állatorvos

Budapesten, 2017-ben szereztem állatorvosi diplomát.

Korábban, 23 éven keresztül dolgoztam humán egészségügyi területen, intenzív osztályos betegek ellátásában. Ebből adódóan az állatorvosi hivatásomban is elsődleges érdeklődési területem a sürgősségi és intenzív ellátást igénylő betegek ellátása. Emellett főként belgyógyászként tevékenykedek, kiemelt érdeklődéssi területem a kardiológia és toxikológia. Ultrahangdiagnosztikában igyekeztem minél magasabb szintre fejlődni, mind a hasi, mind a mellkasi diagnosztikát művelem a szívultrahang vizsgálatok mellett.

2022. őszén jeles minősítésű kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos másoddiplomát szereztem. További ambícióim a toxikológus valamint a sürgősségi- és intenzív terápiás diploma megszerzése felé irányulnak.

Dr. Kovalik Róbert

Dr. Csanády Péter

Állatorvos

tel: +36704324411

Szegeden töltött általános iskolai és gimnáziumi éveim után Budapestre kerültem, ahol egyetemi éveim alatt NB-II es szinten futsaloztam. Mindig is úgy éreztem, hogy a sport által szerzett kitartás hatalmas előnyt jelent számomra az élet egyéb részein is, mint a hivatásomban, az állatorvoslásban.

2024-ben kaptam meg állatorvos-doktori diplomámat a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen.

Gyakorlataim során volt szerencsém külföldön, Portugáliában és az Egyesült Arab Emirátusokban is tapasztalatot szerezni. A kisállatgyógyászat mellett fő érdeklődési irányom az egzotikus állatok felé mutat. A közeljövőben szeretném megszerezni az egzotikus szakállatorvosi diplomát.

Szabadidőmben szeretek minél többet utazni, világot látni. Emellett kedvenc elfoglaltságaim a vízi sportok, valamint a horgászat.

Dr. Csanády Péter

Dr. Mag Eszter

Állatorvos

Elsőként születtem családomba teljes szívet átható szeretettel az állatvilág iránt. Az állatok tartásával eleinte egy nyuszi kapcsán ismerkedtem, majd lett egy Border Collie-m. A jövőmmel kapcsolatban viszont a lovam története volt sors döntő. Gyerekkoromban találkoztam először vele, majd évekkel később újra, viszont akkor alig volt felismerhető, nagyon beteg volt. Hozzánk került és kitartottunk mellette, amikor már mindenki lemondott róla, és még sok sok éven át voltunk együtt és jártunk versenyekre is, szép eredményekkel. Tudtam, hogy soha többé nem szeretnék ilyen tehetetlenséget érezni, ha bajban van egy állat, segítenem kell.

Az első előadásom az egyetemen anatómia volt, azonnal magával ragadott ez a varázslatos tudományág. Sikerült helyet nyernem a tanszéken, 3 évig voltam demonstrátor a gyakorlatokon. Innen egyenes út vezetett a sebészet iránti rajongás felé. Szerencsés vagyok, hogy eljuthattam ösztöndíjjal a lisszaboni egyetem kisállatklinikájára, valamint Sharjah arab város lóklinikájára is gyakorlatot szerezni. TDK dolgozatom 2022-ben írtam a lovak oro-nasalis fisztuláinak gyógykezeléséről, amit 2023-ban az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is előadtam. Állatorvosi diplomámat 2024 februárjában vettem át az Állatorvostudományi Egyetemen.

A jövőben folyamatosan szeretném fejleszteni tudásom szenvedélyeim körében, a sebészetben, az ortopédia területén és az ultrahang diagnosztikában. Célom továbbá szakállatorvosi végzettséget szerezni kisállatgyógyászatban.

Szabadidőmben a sportokért élek. Jelenleg aktívan wakeboardozom, szeretek túrázni, utazni. Legújabb kedvencem a hullámszörfözés.

Dr. Mag Eszter

Dr. Mónus Fanni

Állatorvos

Dr. Mónus Fanni