Aktualitások

A kis francia buldog sikeres gyógyulása óta sorra nyeri a díjakat!

Prágai András, optometrista látszerész mesterrel beszélgettünk kedvencének gyógyulásáról. Rocco-t, a francia bulldog kiskutyát András a barátaitól kapta ajándékba 2013 júliusában. A kiskutya a gondos tartás ellenére olyan tüneteket produkált, hogy gazdája a szegedi Vezér Állatorvosi Központhoz fordult segítségért.

Hogyan derült fény Rocco betegségére, milyen tünetekkel járt az allergia?

Rocco szeme piros volt, folyamatosan hullott a szőre. Először atkásságra gyanakodtunk, azonban ez kizárható volt. Állatorvosi javallatra elvégeztettünk egy laborvizsgálatot, mely 22 étel allergénre vizsgálta Rocco érzékenységét. A vizsgálat megállapította, hogy a kutyám 11 allergénre érzékeny, nem fogyaszthat csirke-, pulyka-, sertés-, és marhahúst, és az ezekből készült termékektől is tartózkodnia kell. Több gabonafélére is allergiás. A kezelés a speciális tartalmú tápokra (kacsa, bárány) való átállást jelentette, s az étrend megváltoztatása után 3-4 héttel a kiskutyám már sokkal jobban volt. Hasonló helyzetben lévő gazdáknak csak azt tudom tanácsolni, hogy bár költséggel jár az allergiavizsgálat, az eredmény gyorsan megjön és a célzott étrend jobb a kutyának és a gazdának is öröm, hogy kedvence újra egészséges és vidám.

Hogyan esett a választás a fajtára, kinek ajánlaná a fajtát?

Sokáig foglalkozott a családom óriás schnauzer tenyésztéssel, nemrégiben azonban sajnos az utolsó kutyánk is elpusztult. Mindenképp szerettem volna kutyát, olyan fajtát kerestem, amelyik közepes testű, lakásban tartása nem okoz problémát, gyermekbarát. A francia bulldog megfelel ezeknek a követelményeknek, nagyon ragaszkodó kutya, kicsi a mozgásigénye, nem ugatós, a gyerekekkel kifejezetten jó a kapcsolata. A fajtát úgy tenyésztették ki, hogy egyedülálló emberek napjait is megszínesíthesse, álló fülével és széles fejével arckifejezése emberéhez hasonlatos. Vidám játékos kutya, egy igazi tündér!

Úgy tudjuk, gyógyulása óta számos díjat is szerzett Roccco!

Sikerült megszereznünk három Hungária Prima Junior ( HPJ) címet, több helyen voltunk kiállításon, még Szerbiában is. A három megszerzett cím jogosít arra, hogy induljunk a Junior Champion cím elnyeréséért. Roccoval elvégeztünk egy alapfokú engedelmességi tanfolyamot is, ősszel folytatni fogjuk.

Mire a legbüszkébb Roccoval kapcsolatban?

Büszke vagyok a kiállításokon és a kutyaiskolában elért eredményeire, de mégis talán az a kötődés telt el a legnagyobb örömmel, ami kialakult közöttünk. Elválaszthatatlanok vagyunk. Rocco minden nap elkísér a munkába, így napi 16 órát is együtt töltünk. Sok gyerek csak azért néz be az üzletbe, hogy megsimogathassa őt.

Rocco mindennapjait az érdeklődők is követhetik: www.facebook.com/roccosdogblog

 

 

 

AKCIÓ!

MOST A VEZÉR ÁLLATORVOSI KÖZPONTBAN ELVÉGZETT ÉTELALLERGIA-PANEL EREDMÉNYE ALAPJÁN VÁSÁROLT TÁPOKRA  7 %  ÖRÖKÖS KEDVEVEZMÉNYT ADUNK!!!

2017.02.01.